Završen upis na Mašincu: Sva budžetska mesta popunjena u prvom upisnom roku 

Na Mašinskom fakultetu u Beogradu uspešno je završen upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih studija školske 2021/2022. godine. „Mašinac“ je i ove godine u prvom upisnom roku popunio predviđenu kvotu od 540 budžetskih mesta na oba studijska programa koji su bili u ponudi budućim brucošima.

Na smeru Mašinsko inženjerstvo popunjena su sva predviđena mesta. U prvu godinu studija upisano je 520 brucoša koji se finansiraju iz budžeta RS i 100 samofinansirajućih studenata. Po zakonu, pet mesta je ostavljeno za septembarski upisni rok i kandidate državljane Republike Srbije koji su srednju školu završili u inostranstvu.

Budžetska mesta popunjena su i na studijskom programu Informacione tehnologije u mašinstvu. Od oktobra, ovaj smer će pohađati 20 brucoša koji se finansiraju iz budžeta. Kada je reč o samofinansirajućim studijama na ovom studijskom programu je predviđeno 40 mesta, a za sada je upisano 23 kandidata.

Do petka, 16. jula, traje prijem zahteva za prelaz na Mašinski fakultet s drugih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Svi srednjoškolci koji su prijemni ispit iz matematike polagali na drugim fakultetima, mogu da podnesu pisani zahtev za upis na osnovne akademske studije – Informacione tehnologije u mašinstvu MF, gde je u kategoriji samofinansirajućih studija preostalo 17 slobodnih mesta.

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.