Veliko interesovanje za Mašinac: Za tri dana 854 prijavljenih kandidata

Na Mašinskom fakultetu u Beogradu u toku je prijavljivanje kandidata za upis na prvu godinu osnovnih akademskih studija. Da i ove godine među mladima vlada veliko interesovanje za studije mašinstva potvrđuje i podatak da je za upis na Mašinac  do sada konkurisalo ukupno 854 kandidata. Prijava kandidata traje do subote, 26. juna.

Od ukupnog broja prijavljenih, 756 kandidata je konkursalo za upis na jedno od ukupno 520 budžetskih mesta na studijskom programu Mašinsko inženjerstvo, dok se za studijski program Informacione tehnologije u mašinstvu, gde je pedviđeno 20 budžetskih mesta, prijavilo 98 budućih brucoša.

Imajući u vidu broj kandidata koji su se do sada prijavili, svi su izgledi da će Mašinski fakultet već u prvom upisnom roku ispuniti predviđenu uspisnu kvotu od 540 budžetskih mesta.

Prema kalendaru upisa, prijava kandidata traje do subote 26. juna, a zatim ih očekuje  polaganje prijemnog ispita iz matematike. Budući brucoši koji nameravaju da upišu studijski program Informacione tehnologije u mašinstvu prijemni ispit polažu 30. juna, a njihove kolege koje se opredele za klasično Mašinsko inženjerstvo prijemni polažu 1. jula, takođe iz matematike.

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.