IN MEMORIAM: Prof. dr Slavko Krajcar

Cenjeni zagrebački naučnik i stručnjak u oblasti elektroenergetike na prostoru bivše Jugoslavije, prof. dr Slavko Krajcar preminuo je u petak, 18. juna, u 71. godini života.

Prof. Krajcar je ceo svoj radni vek proveo na Fakultetu elektrotehničke i računarstva Univerziteta u Zagrebu, gde je od 1988. do 2002. godine obavljao dužnost dekana, a od 2002. do 2006. godine bio je rukovodilac Zavoda za visoki nappon i energetiku na matičnom fakultetu.

Učestvovao je na mnogobrojnim nacionalnim i međunarodnim projektima, bio član renomiranih stručnih udruženja, autor i predavač na naučnim, stručnim i poslovnim skupovima.

Više od 20 godina uspešno je sarađivao sa kolegama na Univerzitetu u Beogradu. O tome najbolje govori i zajedničko učešće na brojnim projektima koje je finansirala norveška vlada. U tim projektima, pored istraživača sa Beogradskog univerziteta, učestvovali su i istraživači univerziteta u  Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Skoplju, Podgorici, Tuzli, Banja Luci, Trondhajmu…

Tokom ove dugogodišnje saradnje, koje je vremenom prerasla i u prijateljstvo, odškolovano je  više od 50 magistara i mastera, kao i više od 10 doktora nauka u oblasti mašinskog inženjerstva i elektrotehnike.

Vest o odlasku prof. Krajcara zatekla je sve njegove saradnike i prijatelje na Univerzitetu u Beogradu, koji su tim povodom uputili izraze najiskrenijeg saučešća članovima njegove porodice, kao i kolegama na Zagrebačkom univerzitetu.

O PROF. KRAJCARU – LINK

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.