Procesing `21 –Međunarodni kongres o procesnoj industriji, 3. i 4. juna u Novom Sadu 

Procesing `21  –  34. Međunarodni kongres o procesnoj industriji biće održan  3. i 4. juna u Novom Sadu, ukoliko to dozvoli epidemiloška situacija u zemlji. Skup organizuje Društvo za procesnu tehniku pri SMEITS-u,  u saradnji sa Mašinskim fakultetom u Beogradu – Katedrom za procesnu tehniku i Inženjerskom komorom Srbije.

Procesing će i ove godine okupiti vodeće stručnjake u oblasti procesne tehnike iz zemlje i sveta, a tokom dvodnevnog skupa biće predstavljeni najazapaženiji radovi iz oblasti procesne tehnologije; projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja procesnih postrojenja; osnovnih i pomoćnih operacija, aparata i mašina u procesnoj industriji; energije u procesnoj industriji; inženjerstva životne sredine i održivog razvoja;  procesa i postrojenja u pripremi i prečišćavanju vode u procesnoj industriji; sušenja i sušara; gasne tehnike; modelovanja i optimizacije procesnih i termoenergetskih postrojenja; merenja i upravljanja u procesnoj industriji; tehničke regulative, standardizacije i sistema kvaliteta.

U okviru kongresa biće održan i okrugli sto na temu primene cirkularne ekonomije u rešavanju problema otpada koji nastaje u različitim oblastima procesne industrije, odnosno očuvanju prirodnih resursa i odgovornom upravljanju otpadom.

Više informacija o održavanju skupa, kao i obrasce za prijavu rada, pisanje rada i prezentacije možete naći na: https://bit.ly/3pVuanW

 

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.