Mašinski fakultet i Startit: Saradnja kroz povezivanje nauke i prakse

Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu i Startit organizacija nedavno su potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji čiji je osnovni cilj čvršće povezivanje nauke i prakse.  Ugovor su potpisali, prof. dr Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta i  gospodin Vukašin Stojkov, direktor ovog neprofitnog udruženja. Sprovođenje aktivnosti predviđenih ugovorom koordiniraće doc. dr Žarko Mišković.

Pored zajedničkog rada na realizaciji naučnih i stručnih poslova, ugovor predviđa i saradnju u oblasti edukacije gde je akcenat stavljen prvenstveno na unapređenje specifičnih znanja, veština i kompetencija.

Saradnja, takođe,  obuhvata i podršku Startita  studentskim timovima koji rade na različitim inovativnim projektima u okviru Studentskog centra izvrsnosti Mašinskog fakulteta.  Ta podrška podrazumeva različita poslovna savetovanja i predstavljanje  potencijalnih izvora finansiranja, kao i posredovanje u povezivanju Mašinskog fakulteta i studentskih timova sa Evropskim institutom za inovacije i tehnologiju.

Startit već 12 godina aktivno radi na stvaranju podsticajnog okruženja za tehnološki razvoj i razvoj preduzetništva u Srbiji. Startit je pružio podršku više od 250 startap timova kroz raznovrsne preduzetničke programe koji se odnose na pokretanje i ubrzanje startapa, investicija za rast i digitalizaciju biznisa.

(Izvor: Mašinski fakultet)

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.