Машински факултет и Стартит: Сарадња кроз повезивање науке и праксе

Машински факултет Универзитета у Београду и Стартит организација недавно су потписали уговор о пословно-техничкој сарадњи чији је основни циљ чвршће повезивање науке и праксе.  Уговор су потписали, проф. др Радивоје Митровић, декан Машинског факултета и  господин Вукашин Стојков, директор овог непрофитног удружења. Спровођење активности предвиђених уговором координираће доц. др Жарко Мишковић.

Поред заједничког рада на реализацији научних и стручних послова, уговор предвиђа и сарадњу у области едукације где је акценат стављен првенствено на унапређење специфичних знања, вештина и компетенција.

Сарадња, такође,  обухвата и подршку Стартита  студентским тимовима који раде на различитим иновативним пројектима у оквиру Студентског центра изврсности Машинског факултета.  Та подршка подразумева различита пословна саветовања и представљање  потенцијалних извора финансирања, као и посредовање у повезивању Машинског факултета и студентских тимова са Европским институтом за иновације и технологију.

Стартит већ 12 година активно ради на стварању подстицајног окружења за технолошки развој и развој предузетништва у Србији. Стартит је пружио подршку више од 250 стартап тимова кроз разноврсне предузетничке програме који се односе на покретање и убрзање стартапа, инвестиција за раст и дигитализацију бизниса.

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.