Машински факултет и Застава оружје заједно на развоју и примени нових технологија

Машински факултет Универзитета у Београду и Застава оружје АД радиће заједно на развоју и имплементацији нових технологија. То је потврђено споразумом о сарадњи који су у уторак, 15. децембра, потписали, у име Машинског факултета, декан, проф. др Радивоје Митровић и шеф Катедре за системе наоружања, проф. др Предраг Елек, а у име компаније „Застава оружје“, господин Младен Петковић, генерални директор.

Циљ споразума је да се кроз повезивање институција образовања, истраживања и развоја у техничко-технолошким наукама и привреде ради на постизању практично примењљивих иновативних решења. Поред сарадње у области образовања  и научно истраживачког рада  нагласак ће бити и на заједничком учествовању у развоју и имплементацији нових технологија које ће бити примењене у конкретним пројектима.

Присутни су изразили задовољство досадашњом, као и будућом сарадњом која, како је оцењено, отвара пут развоју нових могућности. Првенствено, отвара простор за интензивирање развојних и истраживачких пројеката који ће допринети успешном пословању како Застава оружја тако и Машинског факултета у Београду.

„На овај начин се Застава оружје још једном доказује као друштвено одговорна компанија која поштујући и унапређујући своје потребе истовремено доприноси  развоју и унапређењу шире друштвене заједнице“, истакао је генерални директор компаније Младен Петковић.

Декан Машинског факултета, проф. др Радивоје Митровић је подсетио да је на факултету протеклих година много тога урађено на осавремењавању наставе и прилагођавању студијских програма потребама привреде. “Квалитет наставе, научноистраживачког рада, привредне и међународне сарадње остају главни развојни прииритети Машинског факултета и у наредном периоду. Зато ме радује што ће наш факултет препознат као место где се школују врхунски стручњаци и што ће бити део развојног тима компаније Застава оружје”, истакао је проф. Митровић.

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.