Priznanje kolegama koji su radni vek proveli na fakultetu

U okviru obeležavanja 72- godišnjice Mašinskog fakulteta u četvrtak, 29. oktobra, priređen je svečani ispraćaj u penziju uglednih profesora, stručnih saradnika i službenika. Zbog aktuelne epidemiloške situacije, zaposleni koji ove godine proslavljaju 40, 30, 20 i 10 godina rada, nisu prisustvovali svečanosti, ali su svi pojedinačno dobili zaslužena priznanja i prigodne poklone.

„Navikli smo da je Svečana sala Mašinskog fakulteta četvrtkom, poslednje nedelje oktobra, uvek prepuna. Ove godine, iz objektivnih razloga, okupili smo se samo u najužem krugu da bismo iskazali poštovanje, prvenstveno, kolegama koji su svoj radni vek proveli na fakultetu. Smatrali smo da i u ovim čudnim vremenima, Mašinski fakultet mora da oda priznanje profesorima koji su svojim naučno-istraživačkim radom i radom u nastavi, u velikoj meri doprineli njegovom ugledu, ali isto tako i kolegama iz nenastave koji su, takođe, dali doprinos uspešnom radu fakulteta“, rekao je, prof. dr Vlada Gašić, predsednik Saveta Mašinskog fakulteta. 

Pristune je pozdravio i dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Radivoje Mitrović. On je uputio najiskrenije čestitke svima koji odlaze u zasluženu penziju, ali je izrazio nadu da će ugledni profesori, zajedno s Mašinskim fakultetom nastaviti i dalje da rade na razvoju naučnog podmlatka i različitim projektima u oblasti saradnje s privredom i međunarodne saradnje.  „Dani fakulteta su prilika da se zajedno podsetimo na sve ono što je urađeno u prethodnom periodu i da sagledamo najbolji put daljeg razvoja Mašinskog fakulteta. Zato danas i govorimo o nastavku angažovanja  ljudi koji su mnogo toga korisnog uradili za naš fakultet, a zakon nam, na sreću, to dozvoljava“, istakao je prof. Mitrović.

U nadahnutim i veoma emotivnim govorima, najbliži saradnici prof. dr Ljubomira Miladinovića ( Katedra za teoriju mehanizama i mašina), prof. dr Dejana Mickovića (Katedra za sisteme naoružanja), dr Aleksandra Sedmaka (Katedra za tehnologiju materijala) i vanr. prof. dr Zorana Stokića (Katedra za mehaniku), posebno su istakli obrazovni i naučnoistraživački rad uglednih nastavnika. Ono što je svima zajedničko jeste svestrani pristup rešavanju različitih inženjerskih problema, što je, kako je istaknuto, jedan od najvažnijih preduslova za uspešan istraživački rad.

Uz profesore, ugled  Mašinskog fakulteta, decenijama unazad, gradili su i zaposleni u stručnim službama. Uz najsrdačnije čestitke, kolege su s velikim poštovanje u penziju ipratile i naučnog saradnika, dr Petra Kolendića (Katedra za motore SUS), Vesnu Jovanović, referenta u Službi za računovodstvo i finansije, Peru Lazarevića, zaposlenog u Skriptarnici fakulteta i Aleksandra Jovkovića (Služba za FTO).

(Izvor: Mašinski fakultet)

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.