Признање колегама који су радни век провели на факултету

У оквиру обележавања 72- годишњице Машинског факултета у четвртак, 29. октобра, приређен је свечани испраћај у пензију угледних професора, стручних сарадника и службеника. Због актуелне епидемилошке ситуације, запослени који ове године прослављају 40, 30, 20 и 10 година рада, нису присуствовали свечаности, али су сви појединачно добили заслужена признања и пригодне поклоне.

„Навикли смо да је Свечана сала Машинског факултета четвртком, последње недеље октобра, увек препуна. Ове године, из објективних разлога, окупили смо се само у најужем кругу да бисмо исказали поштовање, првенствено, колегама који су свој радни век провели на факултету. Сматрали смо да и у овим чудним временима, Машински факултет мора да ода признање професорима који су својим научно-истраживачким радом и радом у настави, у великој мери допринели његовом угледу, али исто тако и колегама из ненаставе који су, такође, дали допринос успешном раду факултета“, рекао је, проф. др Влада Гашић, председник Савета Машинског факултета. 

Пристуне је поздравио и декан Машинског факултета, проф. др Радивоје Митровић. Он је упутио најискреније честитке свима који одлазе у заслужену пензију, али је изразио наду да ће угледни професори, заједно с Машинским факултетом наставити и даље да раде на развоју научног подмлатка и различитим пројектима у области сарадње с привредом и међународне сарадње.  „Дани факултета су прилика да се заједно подсетимо на све оно што је урађено у претходном периоду и да сагледамо најбољи пут даљег развоја Машинског факултета. Зато данас и говоримо о наставку ангажовања  људи који су много тога корисног урадили за наш факултет, а закон нам, на срећу, то дозвољава“, истакао је проф. Митровић.

У надахнутим и веома емотивним говорима, најближи сарадници проф. др Љубомирa Миладиновићa ( Катедра за теорију механизама и машина), проф. др Дејана Мицковића (Катедра за системе наоружања), др Александра Седмака (Катедра за технологију материјала) и ванр. проф. др Зорана Стокића (Катедра за механику), посебно су истакли образовни и научноистраживачки рад угледних наставника. Оно што је свима заједничко јесте свестрани приступ решавању различитих инжењерских проблема, што је, како је истакнуто, један од најважнијих предуслова за успешан истраживачки рад.

Уз професоре, углед  Машинског факултета, деценијама уназад, градили су и запослени у стручним службама. Уз најсрдачније честитке, колеге су с великим поштовање у пензију ипратиле и научног сарадника, др Петра Колендића (Катедра за моторе СУС), Весну Јовановић, референта у Служби за рачуноводство и финансије, Перу Лазаревића, запосленог у Скриптарници факултета и Александра Јовковића (Служба за ФТО).

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.