Компанија „Бросе“ и Машински факултет у четвртак потписују уговор о сарадњи

Машински факултет у Београду и немачка компанија „Бросе“, један од водећих светских произвођача електронике, сензорске и мехатронске технологије за аутоиндустрију, потписаће у четвртак, 15. октобра,  Уговор о пословно -техничкој сарадњи. Тиме се отвара простор за активну професионалну сарадњу, размену знања и искустава  у различитим областима и темама са одговарајућим катедрама Машинског факултета, кроз радионице, предавања, студијске посете и праксе, донације и друго.

Потписивање овог, за нашу земљу веома важног уговора, биће одржано у четвртак, 15. октобра 2020. године, у 11:15 часова у Свечаној сали Машинског факултета (сала 211/2), Краљице Марије 16.

Пре церемоније потписивања Уговора, премијерка Србије Ана Брнабић приредиће у свом кабинету заједнички састанак са највишим руководиоцима компаније „Бросе“ из седишта у Кобургу у Немачкој и представницима  Машинског и Електротехничког факултета Универзитета у Београду, с којим ће ова компанија, такође, потписати уговор о сарадњи.

Немачки „Бросе“, четврти је по величини у свету, када је реч о породичним компанијама које се баве снабдевањем аутомобилске индустрије. Они развијају и производе мехатроничке системе за аутомобилска врата и седишта, као и електричне моторе и електронику. Послују у 24 земље, на 64 локације и имају више од 26.000 радника. Промет који остварују је 6,2 милијарде евра. Процењује се да свако друго возило у свету, има бар један „Бросе“ производ.

„Бросе“ је у марту ове године, започео изградњу своје фабрике и развојног центра у Панчеву, у коју ће уложити 180 милиона евра и запослити 1100 радника у наредних неколико година.  Планирано је да се прве производне линије покрену средином 2021. године. У њима ће се производити мотори и електроника за модуле вентилатора за хлађење, а сви прозиводи биће тестирани у развојном центру.

(Извор: Машински факултет)

 

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.