Студент ментор – Подршка за лакши почетак

Машински факултет у Београду сваком студент поклања пуну пажњу како би што боље и лакше студирао. У том циљу, на почетку академске године  организују се бесплатна уводна предавања из математике и физике, а сваки бруцош добија и студента-ментора који му помаже да се што пре адаптира на нови начин живота и учења.

Студент ментор, пројекат Студентског парламента Машинског факултета Универзитета у Београду  уведен је прошле године. Задатак студента ментора је да млађе колеге упуте у свет високог образовања на бази свог искуства и практичних примера и пруже им неопходну подршку како би што ефикасније испуњавали своје академске обавезе. Ове године у пројекту ће учествовати око 40 студената виших година студија.

За бруцоше је веома важно да имају неког, блиског по годинама и статусу, да им пружи подршку у стручној сфери, укаже на могуће проблеме у току школовања и пружи савет како да те проблеме  реши. Старије колеге су ту, да им помогну  да се прилагоде и новој средини ван факултета.

Поред помоћи бруцошима да лакше преброде прелаз са средњошколског начина наставе на академски ниво образовања, циљ овог пројекта је повезивање студената свих година и нивоа студија, побољшање комуникације међу њима и, наравно, дружење.

Следећи мото  „Студент у центру пажње“, управа Машинског факултета је поздравила пројекат  Студентског парламента, као што је подржала и друге студентске иницијативе за унапређење квалитета наставе.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.