Вебинар: Учење параметара епидемиолошких модела у циљу предикције ширења епидемије – 04.јун 2020. год.

Друштво за информатику Србије(ДИС),  Висока школа струковних студија за ИТ (ИТС), Факултет организационих наука и Машински факултет Униветзитета у Београду организују онлајн ВЕБИНАР на тему: “Учење параметара епидемиолошких модела у циљу предикције ширења епидемије – студија случаја Covid 19 у Републици Србији и остатку Европе”.

Вебинар ће бити организован у  четвртак, 04. јуна 2020. године,  у периоду од 20.00 до 21.00h  путем платформе Google Meet.

Током презентације, коју ће одржати проф. др Борис Делибашић са Факултета организационих наука и др Андрија Петровић са Машинског факултета у Београду, биће представљени начини на који се параметри епидемиолошких модела (SIR – SIRM) уче из података помоћу метода машинског учења. Такође, биће приказан модел црне кутије за моделовање динамике ширења болести заснован на систему неуронских диференцијалних једначина.

Поред тога, биће представљена могућа побољшања и даљи правци истраживања у циљу побољшања предикције или откривања утицаја државних интервенција на смањење ширења инфекције. Резултати добијени примењеним методама и техникама биће представљени на подацима везаним за пандемију COVID19  у Републици Србији и остатку Европе.

Пријава заинтересованих за учешће на вебинару: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftyCVypG8PwOdhon5LPdZS3HD7sKz5efXE_fQYdrCENkaVqQ/viewform?usp=pp_url

Рок за пријаву је уторак, 02. 06.2020. године до 23:59h. Пријављени учесници ће најкасније у среду 3. јуна добити линк за приступ и упутство за употребу платформе за вебинар (Google Meet).

***************

Кратка биографија Андрије Петровића.

Андрија Петровић је основне и мастер академске студије завршио 2015. године на Машинском факултету Универзитета у Београду као студент генерације и 2016. године на Факултету за пословну економију Универзитета Сингидунум.

Докторирао 2019. године на Факултету организационих наука Универзитета у Београд у области машинског учења, пробабалистичког графичког моделовања под менторством проф. Бориса Делибашића и проф. Угљеше Бугарчића. Поред тога,  докторирао је 2020. године на Машинском факултету у области процесне технике и гасних ејектора са млазницом променљивог попречног пресека.

Андрија Петровић је аутор и коаутор више од 15 радова у међународним и часописима. Тренутно је ангажован на међународним пројектима у Центру за пословно одлучивање при Факултету организационих наука и запослен на Катедри за Индустријско инжењерство Машинског факултета у Београду као асистент.

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.