Студенти Машинског факултета за децу са Косова и Метохије

Уочи Православне Нове године, студенти Машинског факултета у Београду  су обишли децу на Косову и Метохији и обрадовали их новогодишњим пакетићима.

У заједничкој акцији са Студентском конференцијом универзитета Србије (СКОНУС), Савез студената Машинског факултета и њихове колеге са других факултета Универзитета у Београду, Крагујевцу, Нишу, Приштини, Новом Пазару и универзитета „Сингидунум“ прикупили  су око три хиљаде пакетића којима су малишанима у нашој јужној покрајини улепшали новогодишње  празнике.

Током тродневне акције академци су обишли штићенике Дома за децу са посебним потребама у Грачаници и основце у ОШ „Десанка Максимовић“ у Косовској Каменици, ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Партешу, ОШ „Свети Сава“ у Клокоту, ОШ „Марко Рајковић“ у Врбовцу, ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Ораховцу, ОШ „Јанко Јовићевић“ у Гораждевцу.

Студенти Машинског факултета учествовали су и у акцији поделе новогодишњих под покровитељством Студентског парламента Универзитета у Београду. Током ове акције прикупљено је око 1500 пакетића који су подељени деци у установама Норбс, Нурдор, Григ, Дечије срце, Удружењу грађана за борбу против трговине људима и свих облика родно заснованог насиља – Атина, Прихватилишту „Васа“,  Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој  и Одељењу за онкологију КБЦ Земун.

(Извор: Савез студената Машинског факултета)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.