Студент МФ Јагош Стојановић изабран за студента проректора УБ

Студент Машинског факултета Јагош Стојановић изабран је у уторак за студента проректора Универзитета у Београду. На седмој редовној седници Студентског парламента он је добио подршку 25 присутних делегата, док је његов противкандидат студент мастер студија Православног богословског факултета, Данило Потпарић, који је и у претходном мандату био на функцији студента проректора, добио 12 гласова.

„Велика ми је част што сам добио поверење чланова Студентског парламента и убедљивом већином гласова изабран на место место студента проректора Универзитета у Београду, изјавио је Јагош у свом првом реаговању на избор. Напомињући да титуле не доносе част човеку, већ човек доноси част титули, наш млади саговорник је рекао да ће се током свог мандата водити управо овим речима. „Мој основни циљ је да ујединим чланове овог сазива Студентског парламента и да  ова студентска организација коначно постане видљивија међу студентима и поврати снагу коју би требало да има“, рекао је он.

Акценат активности Студентског парламента за време његовог мандата биће на побољшању квалитета наставе на Београдском универзитету. „Овим питањем сам се бавио и на Машинском факултету, где смо организовали различите пројекте за успешније студије. Један од њих је свакако „групно спремање испита“, који је допринео бољој пролазности на испитима и током студија. С обзиром, да је циљ сваког студента да што успешније и у року заврши студије, очекујем подршку чланова Студентског парламента УБ и када је реч о другим студентским питањима“, закључио је Јагош.

Јагош Стојановић је студент друге године мастер студија на Модулу за прехрамбено машинство Машинског факултета у Београду.  Веома је активан у студентским организацијама на факултету, где је иницирао низ активности које се односе на побољшање студентског стандарда и унапређење наставног процеса. Као студент основних академских студија са просечном оценом 10.00, 2018. године понео је титулу студента генерације на овом нивоу студија.  Тренутно је на месту студента продекана Машинског факултета. На ову функцију изабран је други пут за редом.  Претходно је обављао дужност председника Студентског парламента Машинског факултета и то у два узастопна мандата.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.