„Тенфоре Друмска Стрела“: Kонкурс за нове чланове у јубиларној, десетој сезони

Први Формула Студент тим у Србији – “Тенфоре Друмска Стрела” позива све заинтересоване студенте Машинског и других факултета Универзитета у Београду да се придруже тиму у новим изазовима, који их очекују у јубиларној, 10-тој такмичарској сезони 2020. Конкурс је отворен до 13. октобра. Све информације у вези конкурса можете пронаћи на web страници www.stt.org.rs/konkurs.

„Тенфоре Друмска стрела“, Формула Студент тим Универзитета у Београду, представља иновативни  пројекат развоја и израде тркачког болида. На њему раде студенти са чак 9 различитих факултета. Током такмичарске сезоне, студенти-чланови тима су у прилици да практично примене знања стечена током студија. Захваљујући доброј техничкој опремљености тима у прилици су да науче и коришћење различитих технологија, алата и вештина које ће им помоћи у будућој професионалној каријери. Студенти стичу нова знања и надограђују постојећа и кроз бројне едукације о програмима за пројектовање и моделирање формуле.

За сваку сезону тим пројектује и израђује нови болид са којим се такмичи на међународним Формула Студент такмичењима у Холандији, Немачкој, Италији и другим земљама Европе у конкуренцији са више од 600 универзитета из целог света.Досадашњих осам возила и 19 такмичења  говоре много о посвећености, амбициозности и упорности да један овакав пројекат сваке сезоне напредује и постиже још боље резултате.

Као и сваке године, највише студента се очекује са Машинског факултета, али и са Електротехничког факултета. Они ће  имати битну улогу у стварању новог возила за сезону 2020. У пројекту такође учествују и студенти Економског, Правног, Архитектонског и Факултета организационих наука. Они су ангажовани у подтиму за Маркетинг, где имају прилику да науче вештине писања  писања бизнис плана, јавног говорништва и комуникација. Студенти Војне академије, Математичког и Технолошко-металуршког факултета, могу да стекну знања из  3Д моделовања, као и да постојећа знања примене на новој технологији.

Услов за пријем у тим је уписана минимум трећа година факултета, односно друга, за јуниор чланство.

(Извор: Машински факултет)

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.