Свечана промоција нове генерације инжењера

На Машинском факултету Универзитета у Београду свечано је промовисана нова генерација инжењера машинства и мастер инжењера машинства. Овај пут, са дипломом инжењера машинства изашло је око 200 младих људи, а са дипломом мастер инжењера, њих 147. Младим колегама,  дипломе о звршеним основним и мастер студијама, уручио је продекан за наставу Машинског факултета, проф. др Љубодраг Тановић.  

Честитајући студентима успешан завршетак студија, продекан је поручио да је то тек једна етапа у њиховом животу и професионалној каријери. „Пред вама је будућност потпуно другачија од оне која је очекивала раније генерације. Време технолошких иновација тражи младе предузимљиве људе, који брзо уче и прилагођавају се потребама друштва. То значи  да вас очекује, не само целоживотно учење, него и надограђивање професије према потребама друштва“, рекао је професор Тановић.

Нагласивши да наставници Машинског факултета континуирано прате глобална технолошка кретања и да та знања примењују у настави, он је изразио уверење да ће знања и вештине које су стекли на факултету младим инжењерима омогућити да се брзо укључе у решавање савремених инжењерских изазова. „Схватајући савремене технолошке изазове, Машински факултет је ове године на основним академским студијама акредитовао нов студијски програм Информационе технологије у машинству, а размишљамо и о трансформацији и иновирању студијског програма класичног машинства у у правцу примене информационих технологија и информатике“, закључио је проф. Тановић.

Промоцији нове генерације инжењера машинства и мастер инжењера машинства присуствовали су и чланови  Комисије за доделу диплома Машинског факултета, др Драгољуб Бекрић, шеф Службе за студентска питања и Весна Симић, секретар факултета.   

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.