Студенти Машинског факултета у посети Унисолу

Фирма „Унисол“ из Београда угостила је студенте мастер студија Модула за хидроенергетику и Модула за инжењерство биотехничких система, као и њихове колеге који на трећој години основних академских студија похађају изборни предмет Основе турбомашина.

Током обиласка производно-прехрамбеног система, будући машински инжењери су имали прилику да се детаљно упознају са применом различитих турбомашина (пумпи, компресора и вентилатора), као и основним принципима функционисања поједине процесне опреме. Они су  обишли парну котларницу и њене помоћне системе, систем за дистрибуцију вреле и расхладне воде у производњи, систем за грејање објеката, постројење за захват и припрему воде, као и системе за дистрибуцију компримованог ваздуха.

Господин Ненад Ракић дипл.инж.маш и сениор вођа одељења – Одржавање је младим колегама говорио о свом инжењерском искуству и указао им на специфичне инжењерске изазове који се свакодневно јављају у таквом комплексном производном систему. Кроз разговор са господином Ракићем, студенти су могли да чују све што их је интересовало о производном програму, делатностима појединих погона, организацији процеса припреме за производњу, самој производњи, као и о основним активностима инжењера у Сектору техничког одржавања.

Јован Илић, некадашњи инжењер у овој компанији, а сада студент докторских студија и сарадник у настави на Машинском факултету у Београду, посебно је указао на важност теоријског знања стеченог током студија, као предуслова за решавње  реалних инжењерских проблема.

(Извор: Катедра за хидрауличне машине и енергетске системе)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.