Четврти технолошки самит 2019 – Београд у јуну центар светске технолошке елите

Четврти технолошки самит САД-ЕУ-Јапан-Србија / Међународна конференција “Индустрија 4.0“, који окупља водеће светске експерте за технолошки развој, биће одржан од 3. до 6. јуна 2019. године на Машинском факултету у Београду.(Програм конференције)

Паралено са Технолошким самитом одржава се и 12. ИМЕКО ТК – 14. Међународна конференција која ће акценат ставити на најактуелније теме у области метрологије и квалитета у контексту Индустрије 4.0. (Програм ИМЕКО)

Машински факултет у Београду од јуна 2015. године, на организован и систематски начин ради на развоју и примени модела Индустрија 4.0 у Србији. На седамнаестом Панелу о Индустрији 4.0 у Србији, који је одржан 21. маја 2019. године на Машинском факултету у Београду, представљена Дигитална платформа за Индустрију 4.0. Овај докумет биће  званично усвојен 6. јуна, на шестом панелу АМП Конференције, који је заказан за 11 сати у Свечаној сали Машинског факултета (сала 211).  На овај начин Србија ће бити 38. земља у свету која има свој национални Програм за Индустрију 4.0.

Дигитална платформа је један од резултата ранијих технолошких самита, који се од 2016. године, редовно одржавају на Машинском факултету у Београду, уз учешће најпознатијих светских експерта за технолошки развој.  који излажу своје научне резултате из области нових технологија у контексту модела Индустрија 4.0.

АМП Конференција 2018

АМП Конференција је и ове године окупила светску технолошку елиту у Београду. Водећи светски стручњаци ће на пленарним седницама и панелима говорити на тему Индустрија 4.0 и представити своје научне резултате из области нових технологија. На 12. ИМЕКО ТК разматраће актуелне теме у области метрологије и квалитета у оквиру концепта Индустрија 4.0.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.