Машинском факултету продужена АСИИН акредитација до 2025. године

Немачка акредитациона агенција за студијске прогаме из области техничких наука, информатике, природних наука и математике – АСИИН, продужила је акредитацију студијских програма на основним и мастер академским студијама Машинског факултета Универзитета у Београду до  2025. године.

Немачка АСИИН акредитација је потврда међународног квалитета студија на Машинском факултету у Београду, што га сврстава у једини званично међународно признати факултет из Србије за све његове студијске програме на бечелор и мастер нивоу, оценио је проф. др Милош Недељковић, координатор Машинског факултета за процес АСИИН акредитације. То је, како је рекао, велико признање не само Машинском факултету, него и Универзитету у Београду, чија је национална и друштвена одговорност да квалитетом предводе развој припадајућих стручних области у земљи  међународно препозната и призната.

Према речима проф. Недељковића, АСИИН акредитација доприноси и већем интересовању страних студената и интернационализацији учења и истраживања, а студентима који заврше неки од бројних програма и специјализација на међународном тржишту рада отвара широк спектар могућег запослења.

Делегација АСИИН-а извршила је надзор рада Машинског факултета током дводневне посете у децембру прошле године, а њихов Комитет за техничке науке донео је одлуку о продужетку акредитације почетком априла ове године.

Током захтевног процеса акредитације оцењиван је квалитет студијских програма, од структуре до начина извођења наставе, организације и извођења испита, запослених на Факултету, улагање у кадрове Факултета, улагање у развој студената, транспарентност рада Факултета, као и управљање квалитетом.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.