Дванаести Београдски дани инжењера –  EBEC Београд 2019

У оквиру манифестације Београдски дани инжењера, на Машинском факултету се од 14. до 18. марта одржава и локална рунда 12. Европског БЕСТ инжењерског такмичења – EBEC (European BEST Engineering Competition), у организацији Удружења студената технике Европе – БЕСТ Београд.

EBEC је такмичење намењено студентима техничко-технолишких и природно-математичких факултета које се одвија на локалном, регионалном и европском нивоу. Циљ такмичења је да се  учесницима пружи прилика да знања и вештине стечене на факултетима примене у пракси. Две категорије такмичења, Тимски дизајн и Студија случаја отварају могућност да се такмичари опробају у два различита типа инжењерских проблема – у пројектовању и конструисању прототипа уређаја задате намене као и у  осмишљавању решења пословног проблема коришћењем знања из области инжењерства и менаџмента.

Поред локалне рунде EBEC такмичења, Београдски дани инжењера студентима нуде и разноврсне радионице за развијање личних вештина, интеракцију са представницима компанија, као и Сајам науке.  Посетиоци имају прилику да се упознају са „Роботоидом“ – малим аутономним роботом, који су осмислили студенти Машинског факултета. Испробају како функционише „паметна“ сијалица. Опробају се као пилоти на симулатору лета и информишу се о најуспешним пројектима развоја и израде тркачких возила и енергетски ефикасних пловима на којима раде студенти окупљени у тимовима Тенфоре Друмска стрела и  Confluence Belgrade“.

Београдски дани инжењера имају за циљ да се међу студентима учесницима развију тимски дух и здрава такмичарска атмосфера и испоље креативност и флексибилност – вештине које ће им користити у даљем раду.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.