Mašinski fakultet dobitnik  Beogradskog pobednika

Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu dobitnik je ovogodišnje nagrade „Beogradski pobednik“ za posebne zasluge za razvoj i unapređenje privrede Beograda, koju dodeljuje Privredna komora Srbije – Privredna komora Beograda. Na svečanosti u Skupštini grada, dekanu Mašinskog fakulteta, prof. dr Radivoju Mitroviću nagradu je uručio prof. dr Dragan Đuričin.

Zahvalvši se na nagradi, prof. Mitrović je istakao da to priznanje predstavlja još jednu potvrdu jasno iskazanog stava Privredne komore Beograda da bez vrhunskog znanja i sopstvene nauke nema sopstvenog razvoja.

„Uvereni smo da će Mašinski fakultet, kao deo nacionalnog brenda koji se zove  Univerzitet u Beogradu, ostati ključni generator razvoja Republike Srbije i Grada Beograda. Naša misija je školovanje vrhunskih inženjera, a naša ambicija, da zajedno sa privredom Beograda i Gradom Beogradom, od zgrade u Ulici Kraljice Marije 16 napravimo pametno zdanje i stvorimo uslovde da mladi stručnjaci, osim na stručno usavršavanje, ne odlaze u inostranstvo. Na taj način, stvarajući jedan novi naučno-tehnološki park na prostoru grupacije tehničko-tehnoloških fakulteta obezbedićemo uslove da sopstvena znanja pretačemo u nove proizvode, tehnologije, metode ispitivanja i sl. Uveren sam da ćemo zajedničkim snagama zadate ciljeve i realizovati na korist svih građana Srbije i celog regiona“, zaključio je prof. Mitrović.

Tradicionalne godišnje nagrade Privredne komore Srbije – Privredne komore Beograd „Beogradski pobednik“, uručene su najboljim kompanijama i pojedincima za ostvarene rezultate u ovoj godini. Nagrade se dodeljuju za rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede, a ove godine nagradu „Beogradski pobednik“ dobilo je šest kompanija – DM, Nelt, Ball Pačkaging Europa, Grand kafa, Servoteh i Svetlost teatar.

Godišnja nagrada „Poslovna liderka godine“ uručena je v.d.direktorki Naučno-tehnološkog parka u Beogradu Gordani Danilović Grković, dok je nagrada „Poslovni lider godine“ pripala Slobodanu Petroviću, vlasniku porodične kompanije Visaris. Za posebne zasluge za razvoj i unapređenje privrede Beograda, pored Mašinskog fakulteta,  nagradu je dobio i Aerodrom „Nikola Tesla, dok je godišnja nagrada „Povelja“ uručena Elektrotehničkom i Građevinskom fakultetu.

V.d. direktora Privredne komore Beograda Aca Popović rekao je da je zadatak Privredne komore Beograda da poveže državnu upravu, privredu i naučnu zajednicu. Pozdravio je odluku države o subvencionisanju domaćih investitora, kao i  nastojanje vlasti u Beogradu da promoviše „pametan grad“ i „zeleni grad“.„Suština je da u taj posao uključimo domaće firme“, rekao je Popović, i dodao da je prednost Beograda njegov Univerzitet za koji kaže da je neiskorišćeni potencijal.

Nagrada „Beogradski pobednik“ dodeljuje se od 1985. godine, a za 33 godine dobilo je više od 200 privrednih društava i 80 preduzetnika, pojedinaca i institucija.

(Izvor: Mašinski fakultet)

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.