Машински факултет добитник  Београдског победника

Машински факултет Универзитета у Београду добитник је овогодишње награде „Београдски победник“ за посебне заслуге за развој и унапређење привреде Београда, коју додељује Привредна комора Србије – Привредна комора Београда. На свечаности у Скупштини града, декану Машинског факултета, проф. др Радивоју Митровићу награду је уручио проф. др Драган Ђуричин.

Захвалвши се на награди, проф. Митровић је истакао да то признање представља још једну потврду јасно исказаног става Привредне коморе Београда да без врхунског знања и сопствене науке нема сопственог развоја.

„Уверени смо да ће Машински факултет, као део националног бренда који се зове  Универзитет у Београду, остати кључни генератор развоја Републике Србије и Града Београда. Наша мисија је школовање врхунских инжењера, а наша амбиција, да заједно са привредом Београда и Градом Београдом, од зграде у Улици Краљице Марије 16 направимо паметно здање и створимо условде да млади стручњаци, осим на стручно усавршавање, не одлазе у иностранство. На тај начин, стварајући један нови научно-технолошки парк на простору групације техничко-технолошких факултета обезбедићемо услове да сопствена знања претачемо у нове производе, технологије, методе испитивања и сл. Уверен сам да ћемо заједничким снагама задате циљеве и реализовати на корист свих грађана Србије и целог региона“, закључио је проф. Митровић.

Традиционалне годишње награде Привредне коморе Србије – Привредне коморе Београд „Београдски победник“, уручене су најбољим компанијама и појединцима за остварене резултате у овој години. Награде се додељују за резултате у привређивању, развоју и доприносу успешности београдске и српске привреде, а ове године награду „Београдски победник“ добило је шест компанија – ДМ, Нелт, Ball Pačkaging Europa, Гранд кафа, Servoteh и Светлост театар.

Годишња награда „Пословна лидерка године“ уручена је в.д.директорки Научно-технолошког парка у Београду Гордани Даниловић Грковић, док је награда „Пословни лидер године“ припала Слободану Петровићу, власнику породичне компаније Висарис. За посебне заслуге за развој и унапређење привреде Београда, поред Машинског факултета,  награду је добио и Аеродром „Никола Тесла, док је годишња награда „Повеља“ уручена Електротехничком и Грађевинском факултету.

В.д. директора Привредне коморе Београда Аца Поповић рекао је да је задатак Привредне коморе Београда да повеже државну управу, привреду и научну заједницу. Поздравио је одлуку државе о субвенционисању домаћих инвеститора, као и  настојање власти у Београду да промовише „паметан град“ и „зелени град“.„Суштина је да у тај посао укључимо домаће фирме“, рекао је Поповић, и додао да је предност Београда његов Универзитет за који каже да је неискоришћени потенцијал.

Награда „Београдски победник“ додељује се од 1985. године, а за 33 године добило је више од 200 привредних друштава и 80 предузетника, појединаца и институција.

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.