др Франк Рине: Емерсон решења за расхладне системе

Уочи 49. КГХ конгреса, др. Франк Рине, директор развоја за расхладне системе и компоненте у компанији Емерсон, одржао је веома посећено предавање на Машинском факултету у Београду, под називом „Емерсон решења за расхладне системе“.

Скуп је отворио продекан за међународну сарадњу МФ, проф. др Предраг Елек, а предавању су присуствовали студенти прве и друге године мастер студија на Модулу за термотехнику, као и бројни гости из привреде.

Током предавања посебно је било речи о примени природних расхладних флуида – пропана и фреона А2Л групе, утицај таквих система на животну средину, као и сигурносни аспекти, с обзиром на запаљивост и експлозивност оваквих материја. Учеснике у дискусији је нарочито занимала перспектива оваквих расхладних машина и топлотних пумпи, као и њихова могућност дугорочне експлоатације.

Предавање је одржано у сарадњи са компанијом Емерсон,  а у оквиру наставних планова и програма на предметима из области расхладне технике како би се студентима приближила практична примена савремених технологија.

У склопу предавања, гости из привреде су имали прилику да обиђу Лабораторију за термотехнику и да се упознају са најновијом топлотном пумпом која користи пропан као расхладни флуид. Пумпа је, иначе, донација компаније Емерсон Машинском факултету.

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.