Теслини дани енергетике: Уручене награде за најбољи студентски академски рад

Теодора Д. Савановић, Јелена Николић и Милан Милинић добитници су овогодишње награде за најбоље студентске академске радове из области енергетике, које у оквиру традиционалне манифестације „Теслини дани енергетике“ додељују ПУ Електромашиноградња и Фондација „Никола Тесла“.  

Теслини дани енергетике одржани су, по седми пут за редом, у понедељак, 10. децембра на Машинском факултету у Београду. Том приликом јавно је представљено пет најбољих радова који су реализовани у периоду од  1. октобра  2017. до 01. септембра 2018. године. Реч је о академских радовима који су по оцени жирија ушли у ужи избор за прву, другу и трећу награду конкурса ПУ Електромашиноградња.  После представљања радова, жири у саставу: проф. др инж. Милун Бабић, проф. др инж. Никола Рајаковић, проф. др инж. Милан Петровић, дипл.инж. Слободан Бабић, дипл. инж., мр Миленко Николић, додатно је оцењивао квалитет презентација, и једногласно донео одлуку да три најбоља рада равноправно поделе прву награду.

Академски радови који су се, по оцени жирија, издвојили својим квалитетом и заслужено понели титулу најбољег су: „Развој система за прорачун лопатица топлотних турбомашина“, студенткиње Машинског факултета у Београду, Теодоре Д. Савановић, „Енергетско билансирање затворених базена –Студија случаја – затворени пливачки базени у Крагујевцу, студенткиње Факултета техничких наука у Крагујевцу, Јелене Николић,  и „Алгоритам за оптимизацију пуњења електричних возила“, студента Електротехничког факултета у Београду, Милана Милинића.

Наградни фонд ове године износио је 100 хиљада динара – 50 хиљада за прву, 30 хиљада за другу и 20 хиљада за трећу награду. С обзиром,  да је жири одлучио да три рада поделе прво место, аутори су добили новчану награду у једнаком износу од 35 хиљада динара и Теслину награду за младе.

Конкурс за избор најбољих студентских академских радова (прojeкти, мастер и завршни радови) реализован је у складу са Споразумом o oргaнизoвaњу и финансирању Теслиних дана енергетике који су потписали ПУ Електромашиноградња, Фондација Никола Тесла, Електротехнички факултет у Београду, Факултет инжењерских наука у Крагујевцу и Машински факултет у Београду.

Проглашењу подбедника и додели награда присуствовали су домаћин скупа, декан Машинског факултета,  представници факултета који учествују у организовању и финансирању ове манифестације, представници ПУ „Електромашиноградња“, Привредне коморе Србије, студенти и други угледни гости.

(Извор: Машински факултет)

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.