Стипендија немачке привреде др Зоран Ђинђић

Фондација др Зоран Ђинђић, у сарадњи са Одбором немачке привреде за источну Европу и немачким Министарством за економску сарадњу и развој шеснаесту годину заредом расписује конкурс за Програм стипендија немачке привреде Зоран Ђинђић.

Конкурс је намењен: студентима основних студија који су уписали 5. семестар у тренутку аплицирања; студентима мастер и докторских студија који су студије завршили након 1. јануара 2018. године.

У тренутку аплицирања, кандидати не би требало да буду старији од 29 година.

У оквиру програма, до 75 изабраних стипендиста из региона боравиће од јуна следеће године неколико месеци на пракси у најпознатијим немачким предузећима. Боравак у Немачкој омогућава им да се упознају са организацијом, пословним процесима и функционисањем великих и успешних немачких компанија, како би касније то знање и искуство пренели кроз своје будуће радно ангажовање и у Србију. Област студија треба имати фокус на економију, менаџмент, различите области инжињерства, журналистику и пољопривреду.

Докумементација за пријаву обухвата: CV (CV образац се налази на страници програма); мотивационо писмо; фотографију; скениран препис оцена на оригиналном језику; препис оцена преведен на енглески или немачки језик (превод не треба бити оверен од страног судског тумача); 2 писма препоруке.

Онлине пријава траје до уторка 13. новембра 2018. године до 13 часова. Детаљније информације о програму и пријави могу се наћи овде или на wеб адреси: https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.