Добродошлица за нову генерацију студената МФ 

Свечаном доделом индекса за више од 600 бруцоша Машинског факултета у Београду  званично је почела  нова школска 2018/2019. година. Полазећи од максиме „Студент у центру учења“, на МФ су се и ове године потрудили да новој генерацији студената  што је могуће више олакшају  прве академске дане. Недељу дана пре званичног почетка наставе, организована су уводна предавања из математике и физике, а студенти су добили и  водич кроз студије са шемом обавезних предмета за прву годину студија, планер активности, распоред часова и сл.

Нову генерацију будућих машинских инжењера поздравио је декан Машинског факултета, проф. др Радивоје Митровић.  Машински факултет ће учинити све да добром организацијом студентима омогући да своје  наставне и испитне обавезе испуне у предвиђеним роковима и на најквалитетнији начин, рекао је професор Митровић.  Говорећи о организацији студија, он је подсетио да на МФ постоје три нивоа академских студија – основне, мастер и докторске студије, и да студенти могу да се определе за 21 студијски програм којима су обухваћени сви сегменти машинског инжењерства.  Од идуће школске године Машински факултет на основним академским студијама, које су до сада биле јединствене, уводи нови смер – Информационе технологије у машинству, поручио је декан МФ, нагласивши да то императив времена у којем живимо и све израженије потребе домаћих, али и страних компанија у Србији за великим бројем високостручних инжењерских кадрова.

Успешан почетак студија, бруцошима је пожелео и продекан за наставу, проф. др Љубодраг Тановић, који је изразио наду да ће студенти редовно полагати све испите и већ у јуну завршити прву годину. Ви сте генерација коју очекују многи изазови који су у великој мери другачији од одних са којима су се у пракси сусретале раније генерације машинских инжењера. Ви сте генерација која ће морати да се свакодневно прилагођава и усаглашава са технолошким иновацијама, зато морате да дате све од себе будете спремни за наступајуће технолошке промене, поручио је професор Тановић.

Машински факултет представља право место за све младе, кретивне људе спремне за изазове, поручила  је својим млађим колегама, Милана Шумарац, студент мастер студија на смеру за аутоматско управљање и студент генерације МФ у школској 2017/2018. години. Недавно јој је уручена и награда „Студент генерације“ Универзитета у Београду.  Машински факулет вам пружа  могућност да стечено знање примените и у пракси кроз студентске пројекте, као што је Форумла Студент тим „Друмска стрела“, нагласила је она.

Студенте су поздравили и досадашњи и новоизабрани студент продекан Милош Ђоковић и Јагош Стојановић, који су им указали на предности студија машинства у односу на друге факултете, али и на важност редовног похађања наставе. Сличну поруку упутили су им и  председник Студентског парламента, као и председник Спортског друштва МФ Љубомир Стојадиновић, који их информисао о спортским активностима на Факултету.

Свечаном пријему нове генерације студената присуствовали су и досадашњи продекан за научно-истраживачку активност професор др Драгана Стоиљковић, новоизабрани продекан за међународну научну сарадњу професор др Предраг Елек, као и велики број професора МФ.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.