Бесплатна предавања у СКЦ-у

четвртак, 24. мај у 18:00 Мала сала

предавање: „Откључај своје интелектуалне потенцијале

IQ Centar – Образовни центар за развој правилног приступа учењу и лични развој

говори: Милош Пешић, предавач и аутор програма IQ Plus у IQ Centru

 

Људски мозак је најсавршенија ствар на свету, а због свог мозга је и човек најсавршеније биће. Начин на који функционише људски мозак, омогућио је човеку да напредује, стално се усавршава и створи свет какав данас познајемо.

Сви људи рађају се са приближно једнаким интелектуалним потенцијалом. Шта је онда то што разликује Теслу, Ајнштајна, Едисона, Да Винчија, Пикаса, Гетеа… и друге велике умове – научнике, проналазаче или врсне уметнике, од осталих људи? Управо начин на који су развијали и ослобађали своје интелектуалне потенцијале!

 

 

петак, 25. мај у 18:00 Мала сала

Пројекат: СТУДЕНТИ СТУДЕНТИМА

„Вече романских језика“

учесници: студенти са катедре за романистику Филолошког факултета у Београду

 

Hola! Salut! Ciao!

Овога пута нешто ближе нама- Шпанија, Француска, Италија и Румунија на једном месту. Дођите и сазнајте нешто што можда нисте знали о историји ових земаља, њиховој култури, обичајима и препустите се мелодији романских језика.

 

 

 

четвртак, 31. мај у 19:00 Мала сала

циклус „КОЛОНИЗАЦИЈА ГАЛАКСИЈА“

предавање: „Галаксије као градивни елементи Универзума“.

предавач: Станислав Милошевић, катедра за Астрономију, Математичког факултета, Универзитета у Београду.

До XX века нисмо знали да ли постоје друге галаксије осим наше. Најсвежији закључак је да се Космос шири убрзано и да се састоји  претежно од тамне енергије, тамне материје и видљиве материје. Тамна и видљива материја су изградиле галаксије. Галаксије еволуирају као системи,  интерагују, сударају се, граде веће галаксије. У предавању ће бити приказано шта данас знамо о галаксијама, како их проучавамо и зашто су оне градивни блокови Универзума на великој скали.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.