Машинијада 2018 – Трећи дан такмичења и још две златне медаље за Машинац

Јагош Стојановић и Лука Миличић бриљирали су на такмичењу из механике, освојивши максималних 100 поена и прво место у овој научној дисциплини, а Милутин Винуловић и Милан Глигоријевић донели су Машинском факултету златну медаљу из механике флуида.  Претходног дана студенти Машинског факултета били су први у знању  из  математике 2, термодинамике и машинских елемената, а из математике 1 и отпорности материјала заузели су друго место.

Веома успешни су били и чланови спортске репрезентације београдског „Машинца.  Прву златну медаљу МФ донеле су шахисткиње, док су њихове колеге заузеле треће место. Женски фудбалски тим се пласирао у финале фудбалског турнира након што је победио екипу из Бања Луке са 5:0.  Финале очекује и рукометаше и рукометашице, који су у полуфиналу били бољи од колега из Крагујевца, односно Новог Сада. Рукометаши су победу однели резултатом 15:11, а женска рукометна екипа имала је скор од 9:2.

Данас на програму  су финалне утакмице у рукомету, кошарци и фудбалу. Мушка рукометна репрезентација МФ игра против екипе из Бања Луке, а њихове колегинице одмериће снаге са тимом МФ из Ниша. Кошаркашице се у финалу такође састају са колегиницама из Ниша, а женска фудбалска репрезентација одмериће снаге са тимом из Крагујевца.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.