У сусрет 58. Машинијади

Овогодишња, 58. по реду,  Машинијада биће одржана од 30. априла до 5. маја у Сунчевом Брегу у Бугарској, а своје учешће потврдили су студенти из  Београда, Новог Сада, Ниша, Краљева, Крагујевца, Косовске Митровице, Зенице, Мостара, Сарајева, Источног Сарајева, Подгорице, Бања Луке, Требиња, Скопља, Љубљане…

Студенти МФ у Београду недавно су угостили колеге са машинских факултета –  учесника 58. Машинијаде и том приликом разговарали о свим битним питањима која се односе на организацију и реализацију овог студентског такмичења.   Како је истакнуто, Машинијада је прилика да се факултети и будући инжењери, кроз научна и спортска такмичења,  јавности представе на најбољи могући начин.

Као и ранијих година студенти МФ такмичиће се у научним областима из математике 1 и 2, механике, отпорности материјала, машинских елемента, механике флуида и термодинамике.  Такмичење у знању је одлична прилика за факултете да виде на ком нивоу знања се налазе и којим вештинама владају њихови најбољи студенти.  Такмичарски тим у знању интензивно припрема екипа младих професора и асистената.

Такмичење у спорту прилика је да студенти покажу не само тимски дух, него и осећај за фер плеј. Спортске екипе формиране на факултету у различитим дисциплинама машинијаду користе за међусобно такмичење, али и представљање свог факултета у што бољем издању. Спортски тим београдског „Машинца“ надметаће се у више спортских дисциплина – фудбалу, рукомету, одбојци, кошарци, шаху и стоном тенису.

На прошлогодишњој, 57. Машинијади у Будви студенти МФ бриљирали су у обе такмичарске категорије, што им је донело титулу победника целокупног такмичења.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.