Нова школска година и нов студијски програм – ИТ у машинству

ИТ у машинству, назив је студијског програма, који ће, од октобра, похађати нова генерација бруцоша Машинског факултета у Београду. Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној у среду, усвојио је програм основних академских студија Информационе технологије у машинству, које ће трајати три године и носе 180 бодова.

Декан МФ, проф. др Радивоје Митровић очекује да ће Комисија за акредитацију већ у априлу или мају одборити нови студијски програм и да ће МФ већ у наредној, школској 2017/2018 години, уписати прву генерацију, од око педесетак, бруцоша.

Подсетивши да МФ факултет има акредитоване мастер студије Машинство и информационе технологије, декан МФ је истакао да се увођењем новог студијског програма модернизују постојеће основне студије. Нови студијски програм је, према његовим речима, „обојен“ машинством, али ће се студенти доминантно бавити информационим и информационо-комуникационим технологијама.

Задржавамо основни курс, развијамо машинско инжењерство, али нема машинског инжењерства без веће примене информационо-комуникационих технологија, рекао је проф. Митровић  нагласивши  да се нови студијски програм битно разликује од других ИТ смерова на ЕТФ-у, ФОН-у и Математичком факултету.

На овај начин, Машински факултет не само да имплементира информационе технологије него јача дигитализацију свих објеката који су предмет изучавања на Машинском факултету – возила, летелице, паметне зграде, чисте собе“, закључио је проф. Митровић.

Увођење нових и унапређење постојећих студијских програма на факултетима представља континуирани процес чији је циљ подизање квалитета наставе на Београдском универзитету, истакао је ректор БУ, проф. др Владимир Бумбаширевић.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.