На Машинском факултету отворен 12. JobFair – Сајам послова и пракси

jobfair-2016-1Сајам послова и пракси за студенте и дипломце техничко-технолошких и природно-математичких факултета ,,JobFair 16 – Креирај своју будућност“ свечано је отворен у понедељак на Машинском факултету у Београду. Сајам се одржава у згради Техничких факултета, а студенти имају прилику да се упознају са са представницима 46 компанија, потенцијалним послодавцима, међу којима су Microsoft Development Center Serbia, Telesign, Telenor, RT-RK, Vip, Namics, Ericson и многе друге.

Сајам послова и пракси је и прилика да се будући инжењери  “из прве руке” информишу о пословима и праксама у понуди, као и о томе која знања и вештине је потребно да развијају како би се брже запослили.  У склопу едукативног дела Сајма, одржавају се бројне радионице и трибине, а посебну пажњу привлачи интереактивна радионица „Open Space Tećnology“ која се бави решавањем  тренутних технолошких проблема у Србији. Паралелно са Сајмом одвија се сесија под називом „Разговор за посао“ која студентима треба да помогне да своје квалитете што ефикасније представе послодавцима.

jobfair-2016-2JobFair се сваке године одржава првог понедељка и уторка у новембру, а организатори су две волонтерске студентске организације ─ БЕСТ Београд и Истек Локални комитет Београд. Основни циљ пројекта је подстицање младих да остану у Србији. Интересовање које су студенти широм Србије показали за JobFair допринело је јачању националног карактера Сајма. Захваљући овом сајму, више од сто младих годишње добије посао или праксу у некој од компанија које послују у Србији.

Пројекат су подржали Министарство омладине и спорта, сви технички факултети Универзитета у Београду, други Универзитети у Србији, као и бројне компаније, чији су представници прсиствовали свечаном отварању на Машинском факултету.

(Извор: Машински факултет)

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.