МФорум 2016

Машински факултету у Београду домаћин је МФорума 2016, који ове године повезује 41. Конференцију “Одржавање машина и опреме – ОМО” и Прву конференцију “Квалитет и лидерство у пословању – КЛИП.” Свечано отварање скупа заказано је за уторак 7. маја у 11 часова у Свечаној сали Машинског факултета, док ће се радни део МФорума одржати од 16.-18. јуна у Будви.

Форум ће отворити председник Привредне коморе Србије, господин Марко Чадеж, рекао је продекан за сарадњу с привредом, професор др Бранко Васић, најављући низ интересантних предавања. О искуствима економског развоја Кине, са освртом на политику и имплементацију “зеленог” развоја кинеске индустрије, говориће директор Развојне агенције Србије, др Милош Петровић. Представници Компаније “Волво” говориће о примени одрживих технологија у јавном градском предвозу,  а предавање о лидерству и значају системског приступа менаџменту ризицима у пословању , одржаће директор сертификације СГС Мирко Гавриловић.

Скуп је прилика да се представе резултати покренутих и реализованих пројеката у домаћој привреди, научним институцијама и јавним предузећима, као и знања, методе и технике, стандарди који доприносе или који могу допринети њиховој ефикаснијој имплементацији. Циљ скупа је да повеже регионалне стручњаке из привредног, политичког и академског сектора ради међусобне размене информација и искустава, као и иницирања индивидуалних и заједничких пројеката.

МФорум  2016 су организовали Машински факултет у Београду, Друштво одржавалаца техничких система и Институт за истраживања и пројектовање, под покровитељством Министарства просвете, науке иИ технолошког развоја Републике Србије и Инжењерске коморе Србије.

 

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.