Пријавите се за учешће у Open Innovation Lab пројекту

OI Lab одржаће се 3. и 4. јуна у Startit Centru Beograd, а компаније које су за прву итерацију пројекта спремиле конкретне изазове из свог пословања су Robert Bosch Роберт Босцх, Делта Холдинг, Делта Аграр, Делта Транспортни Системи и Привредна Комора Србије. Позив за учешће отворен је за тимове који желе да током тродневног програма развију решења ових проблема и остваре даљу сарадњу са компанијама.

Open Innovation концепт постоји већ дужи низ година, а ово је први пут да ће у овом формату бити примењен у Србији. Идеја је да се развије у континуирани пројекат и платформу коју користе компаније и иновативни тимови жељни да развију нове производе на основу реалних потреба индустрије. Овај програм организују SEE ICTCentar za transfer tehnologijeICT NetNiCAT, уз подршку GIZ-a. OI Lab ће спојити компаније и одабране тимове, који ће током 3 дана интензивног рада са менторима имати циљ да дефинишу и разраде производе који могу да реше идентификоване проблеме.

 Robert Bosch GmbH

Bosch Power Tools Division светски лидер у индустрији електричних и мерних алата и прибора. Компанија тражи начин да постане агилнија и да изврши дигиталну трансформацију изнутра, са снажним фокусом на своје  кориснике. Циљ учествовања на OI Lab-u је развијање јединствене дигиталне стратегије за Босцх електричне алате, која ће компанију издигнути на тржишту (не само натржишту алата, веци у односу на друге, више дигитализоване, конкурентније индустрије). Дигитална стратегија треба да учини да компанија изађе из оквира традиционалног пословања и да прерасте у агилну Industry 4.0 компанију која надмашује очекивања.

Делта Холдингд.о.о.

Унапређење енергетске ефикасности на имањима и кроз производне капацитете Делта Холдинга. Ово подразумева потрошњу енергије и њен мониторинг јер компанија жели да унапреди овај систем.

 Делта Агрард.о.о.

Систем за спречавање крађе на имањима Делта Аграра. Компанија се суочава са великим бројем провала и крађа, посебно на имањима која су на мање приступачним локацијама и саслабом (или никаквом) покривеношћу GSM сигналом.

 Делта Транспортни Систем – Д.Т.С. д.о.о.

ДТС располаже великим складишним капацитетом за различите врсте роба и има потребу за решењем, које це побољшати ефикасност система складиштења. Решење мозе бити комплетно ново (развој од нуле) или имплементација већ постојећег решења.

 Делта Агрард.о.о.

Делта Аграр производи премиум прехрамбене производе намењене извозу, али нема централизовани систем, који би омогућо заинтересованим купцима (превасходно из иностранства) да се информишу о производима и да их директно поруче путем информационог система (Б2Б решење).

 Привредна комора Србије (ПКС)

Привредна комора Србије пролази кроз период значајних реформи. Центар за управљање пројектима који у оквиру ПКС корисницима пружа услуге подршке у вези са коришћењем средстава из ЕУ и других облика развојне помоћи (организација информативних радионица, припрема, предлагање и управљање одобреним пројектима, саветодавне услуге за MSPPD и сл.) је важан део овог процеса. У том контексту ПКС се суочава са изазовом како и на који начин, путем он-лине канала, пружати услуге MSPPD сектору и партнерским организацијама како би они што више користили средства из ЕУ и других облика развојне помоћи (eServices, eLearning, итд.). Могућа решења морају укључити све три димензије: корисничку перспективу, пословне циљеве и одговарајуће алате.

 Пријавите ваш тим за учешће

Уколико имате идеју која може решити неки од наведених проблема, искористите ovaj formular да се пријавите за учествовање у пројекту. Рок запријаву је 14. мај, а очекујте да убрзо након регистрације добијете више информација од компаније о самом проблему.

Можете се пријавити као формални или неформални тим, било да сте група студената, колеге са посла или комплетна мала компанија. Сваки наведени проблем ће решавати један тим који ће компанија и организатори програма заједнички изабрати. То значи да ће у првој генерацији ОИ Лаб-а учествовати укупно 6 тимова. Нема ограничења у броју чланова тима, али је уобичајени број између 2 и 5.

(Извор: Центар за развој каријере Универзитета у Београду)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.