Први дан уписа: Попуњена буџетска квота на студијском програму ИТ у машинству

Традиционалном прозивком на Машинском факултету у Београду у петак је почео упис нове генерације студената у школској 2024/2025. години. Великој породици машинаца први су се придружили бруцоши који ће наредне три године похађати студијски програм Информационе технологије у машинству.

 

На овом студијском програму, већ у првом уписном року попуњена су сва буџетска места.  Од октобра, овај смер ће похађати 20 бруцоша који се финансирају из буџета. Када је реч о самофинансирајућим студијама за сада је уписано 20 студената. Иначе, на овом програму предвиђео је укупно 60 места (20 буџетских и 40 самофинансирајућих).

Декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић честитао је бруцошима на успешно положеном пријемном испиту и упису у прву годину студија.

„Добро дошли на Машински факултет. Направили сте прави избор. Сигуран сам да сте изабрали факултет који ће вам омогућити и лепу каријеру и сигурну будућност. Искрено се надам да ћемо се за неколико година поново видети на овом истом месту када будете завршили, наjпре основне, а затим и мастер академске студије“, поручио је проф Поповић и студентима још једном пожелео много успеха током студија.

Новоуписаним студентима је честитао и проф. др Марко Милош, продекан за наставу и председник уписне комисије Машинског факултета, који je бруцоше упознао са процедуром уписа. Прозвици у читаоници факултета пристустовали су и проф. др Живана Јаковљевић, продекан за акредитацију и организацију, шеф Службе за студентска питања, др Драгољуб Бекрић и Снежана Голубовић Радосављевић, сарадник у високом образовању.

Од понедељка креће упис студената који су се определили за студијски програм Машинско инжењерство.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.