Унапређења у нова академска звања

Свечаним уручењем решења о унапређењу у академска звања, Машински факултет је постао богатији за шест редовних професора, шест ванредних професора и четири доцента. На тај начин настављена је вишедеценијска традиција факултета у којој су врхунски научни рад и стручност на првом месту.

„Вредност Машинског факултета су људи. Зато су овакви догађаји важни, не само за појединца, него и за факултет у целини, јер унапређење у ново звање представља резултат и потврду вишегодишњег или вишедеценијског рада, истакао је декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић, који је унапређенима уручио решења.

Како је навео, избор у академско звање подразумева испуњавање одређених критеријума, а то човека у одређеном тренутку чини испуњеним, не само на професионалном, него и на личном плану. „Поред тога,  унапређење доноси сигурност и на животном плану, а то је још један од разлога, зашто је напредовање у каријери важно“, рекао је проф. Поповић и колегама пожелео много успеха у даљем раду.

„Радни век је пред свима вама и искено се надам с да ћемо још много година заједно радити имајући увек у виду интерес Машинског факултета.  За колеге изабране у редовне професоре ово је почетак  професионалне каријере, где им се отварају нека нова врата, а они који још увек нису достигли највише академско звање треба да наставе да раде, као и до сада“, поручио је, између осталог, проф. Поповић.

У звање редовног професора унапређени су др Иван Златановић, Александар Миливојевић, др Ненад Митровић, др Александар Пејчев, др Александар Ћоћић и др Горан Шиниковић.

Др Душан Ђукић, др Тони Иванов, др Никола Карличић, др Ненад Коларевић, др Милош Марковић и др Миша Стојићевић изабрани су у звање ванредног професора.

Нови доценти су  др Владимир Зарић, др Ђорђе Петковић, др Милан Раковић и др Драган Стаменковић.

Свечаном уручењу именовања у нова звања присуствовали су и продекан за наставу, проф. др Марко Милош, продекан за научно-истрживачки рад, проф. др Драгослава Стојиљковић, продекан за финансије, проф. др Александар Грбовић, продекан за организацију и акредитацију, проф. др Живана Јаковљевић, као и пријатељи и колеге унапређених.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.