Бросе наставља да подржава „Друмску Стрелу“

Глобална компанија Бросе биће Платинум спонзор Формула студент тима „Друмска Стрела“ и у такмичарској сезони 2023/2024. То  је потврђено  Уговором о наставку спонзорства који је потписан у уторак, 13. фебруара на Машинском факултету у Београду.  На тај начин дефинисан је нови оквир за даљу подршку компаније Бросе талентованим и амбициозним студентима који раде на развоју и изради, другог по реду, електричног тркачког возила.

У присуству декана, проф. др Владимира Поповића, уговор су  потписали генерални директор компаније Бросе Матијас Тупи, директор Сектора за људске ресурсе Анди Шмит и  председник Удружења -Студентска техничка такмичења (СТТ) Богдан Чарапић, који обавља и дужност координатора Студентског центра изврсности Машинског факултета.

Церемонији потписивања уговора присуствовали су продекан за наставу, проф. др Марко Милош, ментор тима „Друмска Стрела“, проф. др Емил Вег, директор Сектора за људске ресурсе у компанији Бросе, господин Анди Шмит, маркетинг координатор у тој компанији, господин Игор Зеленовић, вођа тима „Друмска стрела“ Бошко Бајић, као и бројни представници тима.

Потписници су изразили задовољство наставком досадашње сарадње, не само када је реч о пројекту „Друмска Стрела“, него и укупној сарадњи Машинског факултета и компаније Бросе која се од 2020. године одвија кроз различите видове обука и наставе, као и активну професионалну сарадњу и размену знања.

Пре церемоније потписивања уговора присутне је поздравио и пожелео им добродошлицу проф. Владимир Поповић.

„Сарадња компаније Бросе са тимом „Друмска Стрела“, као један од видова сарадње ове компаније са Машинским факултетом је од великог значаја и интереса за сам факултет.  То није само ветар у леђа младим талентованим студентима, него и подршка нашој укупној научно-техничкој сарадњи. Зато је веома важно да заједничким снагама наставимо да пружамо подршку студентским тимовима и пројектима које развијају у оквиру Студентског центра изврности Машинског фаултета“, рекао је, између осталог, проф. Поповић. Члановима „Друмске Стреле“ честитао је на досадашњим резултатима, као и на  енергији и ентузијазму који улажу у развој иновативних пројеката, као што је електрична формула.

Захваливши се на топлој добродошлици, господин Матијас Тупи је рекао да је веома поносан на досадашњу сарадњу са партнерима на Машинском факултету, а посебно на сарадњу са тимом „Друмска Стрела“.

„Веома сам срећан што на Машинском факултету постоји овакав вид студентског ангажовања, јер се на тај начин младима који раде на оваквим пројектима пружа озбиљна прилика за даљи професионални развој, али и за стицање контаката у будућој каријери“, истакао је он и додао да је за компанију Бросе од великог значаја да има контакт са младим, изврсним инжењерима.

Господин Анди Шмит је подсетио да сарадња компаније Бросе и „Друмске Стреле“ траје већ три године, колико и сам борави у Србији.

„То је веома успешна сарадња која ће се наставити и у наредном периоду. Реч је о младим и амбициозним људима и кроз ово спонзорство желимо да их подстакнемо да наставе да раде на новим изазовима“, нагласио је он, а затим се осврнуо и на сарадњу са кроз програм стручне праксе коју Бросе нуди студентима Машинског факултета. Овај вид сарадње, како је навео, омогућио је великом броју студената, као и и члановима „Друмске Стреле“ да своју каријеру започну и граде у компанији Бросе.

Захваливши се свима на досадашњој, као и на будућој подршци тиму „Друмска Стрела“ Богдан Чарапић је рекао да та подршка представља главни покретач тог малог, али амбициозног мотора, која их гура напред у потрази за новим изазовима и знањима.

„Ви сте за нас хероји који нам омогућавају и дају прилику да наше идеје претворимо у стварност и поносно стојимо раме уз раме са било којим Формула тимом широм света. Веома сам поносан на досадашњу сарадњу Друмске Стреле, компаније Бросе и Машинског факултета која наставља да расте и која представља главни фундамент не само за ову, него и за све наредне генерације. Уверен сам да ћете бити поносни на наше будуће успехе“, рекао је Чарапић.

Присутнима се обратио и вођа тима „Друмска Стрела“ Бошко Бајић који је том приликом навео да досадашња сарадња са компанијом Бросе превазилази оквире сарадње на пројекту електричног возила.

„У протеклом периоду, чланови тима су имали прилику да заједно са компанијом Бросе учествују у организацији низ манифестација и различитих догађаја. На тај начин подстакнута је нова енергија не само код чланова тима, него и код запослених у компанији“, рекао је он и изразио уверење да ће се таква сарадња наставити и у будућности.

Захваљујући преданости, тимском раду и стручности својих чланова “Друмска Стрела” се ове године успешно квалификовала на неколико престижних европских такмичења на којима ће, као и свих ранијих година, представљати Србију и Универзитет у Београду.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.