Сарадња Машинског факултета и Универзитета у Зеници

У оквиру CEEPUS пројекта мобилности, група професора са Универзитета у Зеници посетила је Машински факултет у Београду почетком децембра.  

Професоре са Универзитета у Зеници примио је декан Машинског факултета проф др Владимир Поповић.  У делегацији Универзитета из Зенице налазили су се професори са Машинског факултета проф. др Фуад Хаџикадунић, који обавља и функцију проректора за научно-истраживачки рад на Универзитету у Зеници, проф др Малик Чабаравдић са Катедре за аутоматизацију и метрологију, проф др Амра Талић Чикмиш са Катедре за конструкције и CAD технологије, као и проф др Аида Имамовић са Факултета инжењерства и природних наука.

На састанку су размењена искуства у вези са студирањем и научно-истраживачких активности обе институције. Саговорници су се сагласили да постоје велике могућности и обострани интерес за успостављање ближе сарадње Машинског факулета у Београду са Машинским факултетом у Зеници.

Делегација Универзитета у Зеници је током боравка обишла неке од лабораторија на Машинском факултету и упознала се са активностима које се односе на научно-истраживачки рад, као и пројектима који се реализују за потребе привреде.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.