Друмска стрела наставља успешну сарадњу с компанијом Мерцедес Бенз и у наредној сезони

Формула Студент тим „Друмска стрела“ и компанија Мерцедес Бенз – Емил Фреј Групација потписали су Уговор о наставку сарадње, чиме је потврђена вишегодишња подршка раду и посвећености младих талентованих студената окупљених око пројекта даљег развоја и унапређења прве електричне формуле у Србији. Уговор су  потписали генерални директор компаније Мерцедес Бенз Емил Фреј, г-дин Штефан Ворош и председник удружења Студентска техничка такмичења (СТТ) Богдан Чарапић, који обавља и дужност координатора Студентског центра изврсности.

Потписивању уговора у Свечаној сали Машинског факултета присуствовали су: декан Машинског факултета проф. др Владимир Поповић, продекан за наставу проф. др Марко Милош, продекан за научно-истраживачку делатност проф. др Драгослава Стојиљковић, продекан за финансије проф. др Александар Грбовић, директор продаје и маркетинга у компанији  Мерцедес Бенз, г-дин Милорад Остојић, ментор тима Друмска стрела проф. др Емил Вег, вођа формула тима Бошко Бајић, као и бројни представници Друмске стреле и осталих студентских тимова окупљених у Студентском центру изврности Машинског факултета.

У свечаној и пријатељској атмосфери, потписници су изразили задовољство досадашњом, као и будућом сарадњом с компанијом Мерцедес Бенз Емил Фреј која је препознала значај пројекта „Друмска стрела“ и показала спремност да досадашњу успешну сарадњу унапреди и подигне на виши ниво.

Пре церемоније свечаног потписивања уговора, присутне је поздравио декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић, који је био и први ментор Друмске стреле. Он је изразио захвалност компанији Емил Фреј, на вишегодишњој подршци Формула студент тиму и Машинском факултету. „Ваша компанија годинама сарађује с Машинским факултетом у различитим сегментима, а посебно бих издвојио сарадњу са Лабораторијом ЦИАХ“,  рекао је проф. Поповић оценивши да је  подршка једне такве реномиране компаније, као што је Мерцедес Бенз, веома важна и за Формула студент тим и за Машински факултет.

Декан Машинског факутета је студентима честитао на досадашњем успешном вођењу пројекта Формула студент у којем, како је навео, учествују и студенти других факултета Универзитета у Београду. „Честитам свима и желим вам да с истим ентузијазмом и енергијом као и до сада натавите да изграђујете бренд који је помало превазишао оквире Машинског факултета. Друмска стрела је препозната и као тим Универзитета у Београду и веома је важно да тако остане и у будућности“, поручио је проф. Поповић.

Генерални директор компаније Мерцедес Бенз Емил Фреј, г-дин Штефан Ворош се захвалио партнерима с Машинског факултета и члановима Друмске стреле на досадашњој срадњи и изразио задовољство што ће та компанија и у наредном периоду имати прилику да заједно с њима ради на иновативним пројектима.

„Ваш рад и посвећеност иновацијама су заиста инспиративни. Наша вишегодишња сарадња допринела је да остваримо мото наше компаније, који се огледа кроз подршку развоју инжењерства и науке у Србији, а посебно кроз подршку развоју младих стручњака“, истакао је г-дин Ворош и с тим у вези додао да компанија Емил Фреј има програме за талентоване студенте и реалне припреме за изазове који их очекују у будућем професионалном животу.

„Све што смо видели на Свечаној академији поводом 75-годишњице Машинског факултета потврђује важност наше одлуке да подржимо пројекат Друмска стрела“, истакао је г-дин Ворош и члановима тима пожело успешну наредно сезону. „Уверена сам да ћемо бити сведоци невероватних достигнућа којима можемо да парирамо престижним светским факултетима“, поручо је на крају генерални директор компаније Мерцедес Бенз – Емил Фреј.

Пристуне је поздравио и председник Удружења Студентска техничка такмичења и кородинатор Студентског центра изврности Богдан Чарапић је указао на важност студентског ангажовања у пројектима ван оквира наставе.

„Пројекат „Друмска стрела“, као и други студентски пројекти у оквиру Студентског центра изврсности представљају много више од студентске активности. То је начин за стварање иновација, унапређење  вештина и развој знањ, ван оквира стандардног образовања. Кроз овакве пројекте, поред техничког знања,  студенти стичу и развијају веома важне вештине, као што су тимски рад, критичко размишљање и заједничко приступање решавању инжењерских проблема. Све то чини  их конкурентнијим на тржишту рада и спремнијим за нове инжењерске изазове у будућности.“, навео је председник удружења СТТ. Указао је и на значај кохезије и сарадње тимова у оквиру Студентског центра изврности. „Тимови као што су Беоавиа, Роботоид, Конфлуенс и Друмска Стрела раде заједно, размењују идеје и подржавају једни друге у постизању заједничких циљева. Ова кохезија и сарадња су суштински елементи нашег будућег успеха“, поручио је Богдан Чарапић.

Вођа тима Друмска Стрела Бошко Бајић је истакао да је рад на инжењерским изазовима као што је развој и израда електричне формула велика част, али и одлична мотивација за младе талентоване људе. „Знање и искуство је оно што остаје на самом крају. Бити укључен у један овакав пројекат значи дати шансу младим људима да се прихвате проблема и изазова који им другачије не би били доступни“,  рекао је он и захвалио представницима компаније Мерцедес Бенз Емил Фреј на дугогодишњој подршци пројекту.

„Хвала што се члановима тима „Друмска стрела“ омугућили да уче и да се развијају. Уверен сам да ће и будуће генерације, као и ми, знати да препознају праве пријатеље пројекта и да ће кроз квалитетне људе и велику базу знања вратити оно што је у пројекат уложено“, закључио је је на крају Бошко Бајић.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.