Успешно одржан Други форум УНАПРЕД 2023

На Машинском факултету у Београду протеклог викенда успешно је одржана Друга универзијада апсолвената регионалних држава – Форум УНАПРЕД 2023, уз учешће великог броја студената техничких и других факултета из Србије и региона, као и представника ресорних министарстава, академске и привредне заједнице.

Форум је покренут прошле године на инцијативу Савеза студената Машинског факултета у Београду и платформе СтудЕНТЕР, с основним циљем да ближе повеже студенте завршних/мастер студија и компаније којима недостају квалитетни, високообразовани кадрови.

Скуп је отворио Никола Јокић, студент продекан Машинског факултета у Београду, а у име Деканског колегијума Машинског факултета, учеснике је поздравио проф. др Александар Грбовић, продекан за финансије.

У оквиру форума одржано је неколико панел дискусија на којима се дискутовало о актуелним темама у области запошљавања, HR трендова и каријерног развоја.

Модератор панела 𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝟮𝘂𝗽 САМО ВАС ГЛЕДАМО био је оснивач и директор Projectland-a, Милош Васић, а учесници: Игор Анић ( ProCredit банка), Александар Бакоч ( Algotech), Дино Брекало (Toyota Adria), Гордана Даниловић Грковић ( НТП Београд) и Радослав Јекић (Coficab).

Модератор панела 𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝟮𝘂𝗽 САМО ВАМ КАЖЕМО био је директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију Привредне коморе Србије, Михаило Весовић, а учесници: Александар Ковачевић / T-GROUP, Милош Туцаковић / Stanton Chase, Ненад Шљивић / Microsoft, проф. др Весна Дамњановић / Факултет организационих наука.

О очекивањима младих високобразованих кадрова који ступају на тржиште рада било је речи на панелу под називом Баба за Деду, Деда за репу, Студенти за СтудЕНТЕР – ишчупаше и праксу и запослење, о чему су говорили Маргарета Смиљанић, председник СКОНУС-а, Изет Цама, председник СПДУНП, Стефан Ковачевић, председник СПУБ, Ана Грчић, студент проректор Универзитета у Београу и Урош Глишић, студент проректор Универзитета у Крагујевцу.

Посебну пажњу учесника привукао је мини сајам привреде у холу Машинског факултета, где су студенти имали прилику да разговарају са представницима компанија Coficab, Joorney Business Plans, KEY IT i Trokuttest Group и непосредно се информишу о могућностима за стручну праксу и запослење, као и о отвореним позицијама, условима запошљавања и условима за даљи професионални развој.

(Извор: Машински факултет)

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.