РИНА потврдила квалитет студија бродоградње на Машинском факултету

Британско Краљевско удружење инжењера бродоградње – РИНА (Royal Institution of Naval Architects – RINA) продужило је петогодишњу акредитацију мастер академских студија Катедре за бродоградњу Машинског факултета у Београду до 2027/28. године.

РИНА  је једна од две највеће професионалне организације из области бродоградње у свету и ова акредитација представља потврду међународног квалитета наставног програма, не само на Катедри за бродоградњу, него и на Машинском факултету. У години јубилеја, када када Катедра за бродоградњу и Машински факултет обележавају 75 година постојања, овогодишња реакредитација има посебан значај за све запослене.

Мастер академске студије Катедре за бродоградњу су први пут акредитоване РИНА акредитацијом 2009. године, а овогодишњи процес реакредитације за период од 2023/24. до 2027/28. године започет је припремом обимне документације о садржају наставе, исходима учења, компетенцијама наставника и сарадника, сарадњи са индустријом и академском заједницом у земљи и иностранству, искуствима студената и њиховим праксама, расположивој инфраструктури, ресурсима и друго.

Чланови акредитационог панела РИНА-е, Ђузепе Ђигантеско, Ендру Бани и Ема Мук-Павић, су у мају ове године посетили Машински факултет, где су разговарали са наставницима и сарадницима Катедре, студентима, као и представницима бродограђевне индустрије у Србији. Том приликом обишли су и капацитете факултете који су располагању студентима Катедре за бродоградњу (учионице, студентске просторије, библиотеку, амфитеатре и лабораторије). Као и након сваког циклуса акредитације, чланови акредитационог панела су сачинили извештај са захтевима и препорукама за унапређење студија до наредног акредитационог циклуса, а чији је основни циљ даље унапређење квалитета наставног програма.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.