Хуманост на делу – Још једна акција добровољног давања крви на Машинцу

Под слоганом “Спаси живот – дај крв” студенти Машинског факултета у Београду организовали су још једну у низу акцију добровољног давалаштва крви и на најбољи могући начин показали да су хуманост и солидарност, а пре свега одговорност према заједници, вредности које красе већину младих у Србији.

Ово је друга по реду акција добровољног давања крви на Машинском факултету  у протекла два месеца. Акцију су организовали Савез студената Машинског факултета и Институт за трансфузију Републике Србије, а поред студената, крв су дали и професори, као и ненаставно особље Машинског факултета..

“У претходној акцији, у марту ове године, због попуњености капацитета многи студенти нису могли да дају крв. Због тога смо одлучили да у најкраћем року организујемо још једну такву акцију. И сада, као и тада, студенти и запослени на Машинском факултету су показали велику заинтересованост и жељу да учествују у овој хуманитарној акцији. Укупо је прикупљено 55 јединица крви”, истакао је  Никола Јокић, студент продекан и председник Савеза студената Машинског факултета.

Акција добровољног давања крви се традиционално организује два пута годишње и на другим факултетима Универзитета у Београду, а Машински факултет и ове године може да се похвали титулом факултета са највећим бројем давалаца. “Због тога смо веома поносни, јер то на најбољи начин говори о менталитету студената и свих запослених на Машинском факулету”, истакао је Јокић.

Да студенти Машинског факултета имају веома високо развијену свест о значају хуманитарног и друштвено-одговорног рада говоре и многе друге ваннаставне активности које организују Студентски парламент и Савез студената Машинског факултета, уз велику подршку управе факулета. Међу тим активностима, поред акције добровољног давања крви, издваја се и акција прикупљања новогодишњих пакетића за децу из најосетљивијих социо-економских група и децу са Косова и Метохије , као и многе друге активности у домену образовања, науке и културе и других области.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.