Нова унапређења у академска звања

Свечаним уручењем решења о унапређењу у академска звања, Машински факултет је наставио вишедеценијску традицију неговања врхунског научног рада и високе стручности наставничког и истраживачког кадра. У  нова академска звања промовисано је 11 редовних професора, 6 ванредних професора и двоје доцената.

У звање редовног професора унапређени су  др Иван Божић, др Немања  Зорић, др Зорана Јели, др Горан Лазовић, др Небојша Манић, др Драган Милковић, др Данило Петрашиновић, др Срђан Рибар, др Зоран Стаменић, др Јован Танасковић и др Ђорђе Чантрак, а у звање ванредног професора др Тамара Бајц, др Тијана Весић-Павловић, др Владимир Јовановић, др Оливера Костић, др Жарко Мишковић и др Александар Симић. Звање доцента понели су др Александар Димић и др Милена Отовић.

Честитајући колегама, декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић је изразио очекивање да ће нова генерација младих наставника значајно допринети даљем унапређењу квалитета образовног и научног рада на МФ.

„Ово је велики успех за Машински факултет, али је истовремено и велика обавеза за све вас да наставите предано да радите и достојно репрезентујете факултет и у наредном периоду. Најискреније сматрам да је Машински факултет свима нама дао много више него што смо ми дали њему. Наши лични, породични и други успеси везани су управо за то шта радимо и где радимо и зато у складу с тим треба да живимо и функционишемо“, истакао је, између осталог, проф. Поповић.

Свечаном уручењу именовања у нова звања присуствовали су и продекан за наставу, проф. др Марко Милош, продекан за научно-истрживачки рад, проф. др Драгослава Стојиљковић, продекан за финансије, проф. др Александар Грбић, продекан за организацију и акредитацију, проф. др Живана Јаковљевић, као и пријатељи и колеге унапређених.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.