Стипендије Министарства одбране за позиције у Војнотехничком иституту – Конкурс

Министарство одбране Републике Србије расписало је конкурс за доделу 44 студентске стипендије у школској 2022/2023. години, од којих је 16 за позиције у Војнотехничком институтуту – 10 за студенте мастер академских студија (машинство и технологија) и 6 за студенте основних академских студија (електротехника).

Конкурс је отворен до 31. октобра 2022. године.

На конкурс за позиције у Војнотехничком институту могу да се пријаве студенти мастер академских студија на факултетима из области индустријског/машинског инжењерства, следећих образовних профила (студијских програма и/или модула):

– Системи наоружања

– Ваздухопловство

– Војноиндустријско инжењерство

– Аутоматско управљање

– Мехатроника и управљање

– Примењена механика и аутоматско управљање

– Мехатроника

– Управљање системима

– Машинско инжењерство – производно машинство

Висина студентске стипендије у школској 2022/2023. години је за студенте мастер студија 50.000 динара, за студенте интегрисаних  академских студија 50.000 динара, а за студенте основних академских студија 40.000 динара.

Конкурсом је предвиђено да стипендисти по завршетку студија добију запослење у Министарству одбране у својству цивилних лица, а њихова будућа радна места налазе се у градовима широм Србије.

На овај начин Министарство одбране охрабрује највредније и најталентованије студенте да своје знање и таленат усмере у развој и унаспређење одбрамбених способности своје земље.

Више информација о наведеном конкурсу можете видети ОВДЕ.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.