Први регионални форум УНАПРЕД: Повезивање студената и привреде

На Машинском факултету у Београду протеклог викенда одржана је први регионални форум УНАПРЕД, чији је циљ ближе повезивање студената завршних година основних и мастер студија и компанија којима недостају квалитетни, високообразовани кадрови.

Форум је окупио више од 160 младих академаца са техничких, али и других факултета из Србије, Хрватске, Црне Горе и Републике Српске, а у раду скупа учествовали су и представници компанија и привредника из региона.

У име Деканског колегијума Машинског факулета, учеснике је поздравио проф. др Александар Грбовић, продекан за финансије, који је поручио да факултет, као домаћин форума жели студентима да омогући лакши пут до запослења.

“Целокупна идеја је да се велике компаније, не само из Србије, већ и региона и студенти повежу. На овом скупу суденти ће имати прилику да чују шта се то од њих очекује као будућих запослених и на који начин компаније препознају у њима потенцијале. Ми се као факултет трудимо да наш најбољи производ буду баш студенти, студенти су наша будућност” – истакао је проф. Грбовић.

На више панела у оквиру форума, академци су имали прилику да чују како је изгледао лични каријерни пут неких од најугледнијих привредника Србије, као и да се информишу о томе како изгледа интервју за посао, које грешке да избегну када конкуришу, на којим условима да инсистирају код будућих послодаваца и да добију многе друге корисне савете.

У оквиру NETWORKING програма, као претећег садржаја форума, студенти су имали прилику да разговарају и размене контакте с представницима компанија, информишу се о менторским програмима, новим пројектима и будућим конкурсима за посао.

Форум УНАПРЕД организовала је платформа СтудЕнтер, коју су креирали студенти Машинског факултета управо с идејом да се олакша повезивање младих академаца с компанијама како би лакше добили прилику за стручну праксу или посао по дипломирању.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.