Почетак нове академске 2022/23. године свечано обележен интонирањем државне химне

Интонирањем химне “Боже правде” на Машинском факултету Универзитета у Београду је званично почела нова академска година.

Интонирању химне у аули Машинског факултета присуствовали су декан, проф. др Владимир Поповић и чланови Деканског колегијума, проф. др Марко Милош, продекан за наставу, проф. др Драгослава Стојиљковић, продекан за научно-истраживачки рад, проф. др Александар Грбовић, продекан за финансије и проф. др Живана Јаковљевић, продекан за организацију и акредитацију.

Пожелевши студентима успешну школску годину, проф. Поповић је рекао да је почетак нове академске  године најважнији догађај за сваки факултет, па и за Машински факултет. „Ове године је то посебан догађај. После скоро три године од избијања пандемије корона вируса, на Машинском факултету поново креће редовна настава. То је веома важно, јер без обзира на све напоре које смо у протеклом периоду уложили да организујемо квалитетну онлајн наставу, предавања уживо су незаменљива“, истакао је декан Машинског факултета.

Како је навео, први дан наставе је изузетно важан за бруцоше, иако је за њих школска година практично почела недељу дана пре званичног почетка школске године. „Као и претходних пар година и сада смо за бруцоше организовали уводну наставу из математике и физике, како би се подсетили  средњошколског градива, које је неопходно за несметано праћење факултетске наставе. Ипак, данас је почетак редовне наставе и јако је лепо видети пуне амфитеатре, учионие и холове факултета“, закључио је проф. Поповић.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.