Отворен позив за учешће на такмичењу “Circle U. Challenge”

Позив за учешће на такмичењу “Circle U. Challenge” је отворен за студенте свих нивоа студија са универзитета чланица европске универзитетске алијансе “Circle U.”

“Circle U. Challenge” је развијен као концепт у коме, поред студената, учествују и партнери попут градова, региона, универзитетских болница. На овај начин студентима се пружа прилика да сарађују са партнерима и актерима изван академске заједнице и да развијају иновативна одржива решења.

Постоји шест изазова које студенти могу да решавају у интердисциплинарним и интернационалним тимовима. Радни језик програма је енглески језик.

Све информације о такмичењу доступне су на сајту Универзитета у Београду: https://bg.ac.rs/en/university/challenge.php.

Студенти и тимови студената могу се пријавити до 15. октобра 2022. године.

Универзитет у Београду постао је 11. септембра 2019. године члан европске универзитетске алијансе Серкл Ју (Circle U.). Алијанса је формирана у оквиру Иницијативе европских универзитета и развоја европских интеруниверзитетских кампуса коју спроводи Европска комисија.

Чланице алијансе су, поред Универзитета у Београду, следећи престижни универзитети: Хумболтов Универзитет у Берлину (Немачка), Универзитет у Бечу (Аустрија), Кингс Колеџ у Лондону (Велика Британија), Католички универзитет у Лувену (Белгија), Универзитет у Орхусу (Данска), Универзитет у Ослу (Норвешка), Универзитет у Пизи (Италија) и Универзитет Pariz-Site (Француска).

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.