StudENTER – Платформа која повезује студенте с привредом

„StudENTER” је платформа осмишљена као јединствено дигитално окружење за повезивање студената и младих истраживача с привредом. Платформу су креирали студенти Машинског факултета Универзитета у Београду уз техничку подршку ИТ компаније „Projectland”.

Платформа студентима пружа информације о компанијама које нуде стручну праксу, пројектима и истраживањима на којима могу да буду ангажовани, али и информације о обукама, научним и стручним конференцијама и другим студентским догађајима. Оно што је посебно важно,  „StudENTER“ платформа је доступна свим академцима у Србији и региону и по томе је јединствена.

(фото: Freepik)

Цео пројекат је иницирао Савез студената Машинског факултета. „Крајем прошле године на Машинском факулету је формиран Центар за научно-истраживачку делатност студената и сарадњу с привредом. Тада смо дошли на идеју да формирамо и платформу која ће омогућити бољу комуникацију између студената и компанија, а „ветар у леђа“ дали су нам управа факулета, као и Лабораторија ЦЕСИЛ, чији је руководилац проф. др Бранко Васић“, каже Никола Јокић, студент продекан и председник Савеза студената Машинског факултета.

StudENTER платформа је формирана по угледу на водеће европске универзитете, који имају развијену научно-истраживачку делатност студената и добру сарадњу с привредом.

„Желели смо да креирамо окружење које ће студентима и младим истраживачима омогућити бољи увид у доступност компанија у којима могу да пласирају и валоризују своја стечена теоријска и практична знања и брже се укључе у реално пословно окружење. С друге стране, компанијама и другим привредним субјектима омогућен је приступ бази школованих и перспективних младих људи који могу да одговоре на њихове потребе у реализацији пројеката, истраживања и испитивања“, објашњава Никола.

На платформи је тренутно регистровано више од 500 студената и око 50 компанија, а поред своје примарне функције која подразумева директну комуникацију младих академаца и привредних субјеката, StudENTER платформа нуди и друге садржаје попут блога, форума, огласа и слично.

„Свакодневно импламентирамо нове идеје и платформу усклађујемо с новим трендовима, а тренутно радимо и на изради апликације која ће омогућити приступ платформи и путем мобилних телефона“, наглашава Никола Јокић.

(Извор: Машински факулет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.