Будући бруцоши у посети Машинском факултету

Машински факултет у Београду је последњих година међу младима један од најтраженијих факултета Универзитета у Београду. Велики број буџетских места, атрактивни студијски програми на основним и мастер академским студијама,  национална и међународне АСИИН и РИНА акредитације, као и перспективна будућност на професионалном плану, само су неки од разлога све веће популарности студија машинског инжењерства.

Припреме за упис на Машински факултет у школској 2022/2023. години увелико трају. Велики број матураната београдских гимназија и средњих техничких школа припрема се за тест из математике уз стручну помоћ наставника Катедре за математику. Протеклог викенда имали су и прилику да обиђу наставне и лабораторијске капацитете факултета и  детаљније се информишу о свему што их очекује током студија.

Заједно са својим старијим колегама, представницима Студентског парламента Машинског факултета, будући бруцоши посетили су лабораторије Катедре за производно машинство, Центар за хидрауличне машине и енергетске системе Катедре за хидроенергетику, као и Аеротунел „Мирослав Ненадовић“ у оквиру Катедре за ваздухопловство.

Машински факултет у Београду и ове године будућим студентима основних академских студија нуди два атрактивна студијска програма – Машинско инжењерство и Информационе технологије у машинству.

Како је најављено, ускоро ће бити публикован и Информатор о упису у школску 2022/2023.годину, са термин планом полагања пријемног испита који ће бити  доступан свим заинтересованим  средњошколцима.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.