Декански колегијум МФ честитао студентима 4. април – Дан студената

Поводом 4. априла – Дана студената Универзитета у Београду,  Декански колегијум, наставно и ненаставно особоље Машинског факултета, упутили су најискреније честитке студентима нашег факултета, уз поруку да им академска и стручна знања буду путоказ кроз професионалне и животне изазове.

Студенти Универзитета у Београду од 1954. године обележавају 4. април као свој дан у знак сећања на велике демонстрације које су београдски студенти организовали давне 1936. године и у којима је погинуо студент Правног факултета Жарко Мариновић.

Последице пандемије корона вируса неминовно су утицале на наставу, испитне рокове…  Правовременим реаговњем надлежних државних институција, Универзитета у Београду и Деканског колегијума Машинског факултета створени су услови да се наставни програми на факултету неометано одвијају. Делимичним преласком на е-наставу и учењем на даљину успостављен је континуитет наставе. Студенти су и на том пољу показали одговорност да заједно са својим наставницима допринесу успешном завршетку и ове школске године.

Чланови Деканског колегијума изразили су уверење да ће наши млади академци наставити да улажу у себе и својим знањем отворити пут ка просперитетнијој будућности.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.