Студенти Машинског факултета улепшали празнике деци с Косова и Метохије

Уочи Православне Нове године, студенти Машинског факултета у Београду су обишли децу на Косову и Метохији и обрадовали их новогодишњим пакетићима.

У заједничкој хуманитарној акцији „Студенти за децу Космета“, коју традиционално организују Студентски парламент Универзитета у Београду и Студентска конференција универзитета Србије (СКОНУС), Савез студената Машинског факултета и њихове колеге са универзитета у Београду, Крагујевцу, Нишу, Приштини, Новом Пазару, Косовској Митровици, прикупили су више од 4000 новогодишњих пакетића.

(Фото: Архива)

Својим плементим гестом, студенти из Србије обрадовали су основце у 56 школа на југу Космета, као и децу у шест вртића и две установе социјалне заштите на северу покрајине. Део новогодишњих пакетића подељен је и деци без родитељског старања, деци у свратишима и другим дечијим установама у Београду.

Студенти су током новембра и децембра кроз различите акције прикупљали донације у виду слаткиша и сланиша, одеће, школског прибора и средстава за хигијену и од тога правили новогодишње пакетиће. Реч је акцији која је реализована трећу годину заредом и у оквиру које је ове године прикупљен рекордан број пакетића до сада.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.